Mijn favorieten

Taxaties

Wil je de waarde weten van jouw woning, pand of perceel? Dan kun je dit laten taxeren door Ben Mordang Makelaardij, erkend taxateur in Maastricht en omgeving.
 

DE WAARDE VAN JOUW WONING


Het bepalen van de woningwaarde dient deskundig te gebeuren. Het is immers een waardevol bezit en het gaat om veel geld. Laat je woning daarom altijd op waarde schatten door een erkend taxateur.
 
Het bepalen van de marktwaarde is 100% maatwerk. Elk woning is uniek en heeft te maken met andere omgevingsfactoren. Technische kennis, ervaring in de markt, objectvergelijkingen en een nauwgezette beoordeling, ter plekke en via kadastraal onderzoek, vormen de basis voor de wijze waarop wij het onroerend goed taxeren. Wij betrekken de specifieke kenmerken van de lokale markt in Zuid-Limburg bij onze adviezen.
 

ERKENDE REGISTERTAXATEUR


Onze taxateur is door de rechtbank beëdigd en staat ingeschreven in het NRVT-register (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Dit verzekert jou ervan dat jouw bezit wordt getaxeerd door iemand met kennis en kunde. 
 
Geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur de taxatie verricht. Onze taxatierapporten worden door alle geldverstrekkers geaccepteerd.
 

WANNEER TAXEREN?


Je hebt niet alleen een taxatierapport nodig voor de aankoop en verkoop van een woning, maar ook in situaties zoals:
  • het oversluiten van een hypotheek.
  • het verhogen van de hypotheek (bijvoorbeeld als u gaat verbouwen of uitbreiden).
  • het verdelen van de bezittingen (bijvoorbeeld bij een echtscheiding).
  • het bepalen van de waarde van de bezittingen voor de fiscus (successierecht- en belastingaangifte).
  • het bepalen van de herbouwwaarde.
  • in beroep gaan tegen een nieuwe WOZ-waarde.
Taxatiekosten voor de hypotheek van de eigen woning kunnen fiscaal aftrekbaar zijn.
 

TAXATIERAPPORT: TWEE SOORTEN


Wie de waarde van zijn huis wil laten vastleggen, kan kiezen uit twee soorten taxaties:
  • een gevalideerde taxatie, nodig voor een hypotheekaanvraag (NWWI taxatie).
Het NWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut) keurt (valideert) rapporten van woningtaxaties door  NRVT-taxateurs. Dit instituut beoordeelt of de taxateur en het rapport aan de vastgestelde richtlijnen voldoen. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Zodra het taxatierapport is goedgekeurd, krijgt het rapport een unieke code en kan de taxateur het rapport niet meer aanpassen zonder toestemming van het instituut. Kijk voor meer informatie over het NWWI op www.nwwi.nl
  • een ongevalideerde taxatie, voor bijvoorbeeld een waardevaststelling of een bezwaar tegen een WOZ-beschikking (NVM taxatie).
Dit is het geval wanneer een gevalideerd taxatierapport niet vereist is voor het verkrijgen van een nieuwe of het overnemen van de bestaande hypotheek.
 
Voor beide taxatierapporten kun je terecht bij Ben Mordang Makelaardij. Neem contact op voor een afspraak of taxatie.

Voor het aanvragen van een NWWI taxatie kun je hier klikken

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring